tek sayfa web sitesi, yaprak site, 1 sayfalık web sitesi

Web Tasarımındaki Trendler

Teknoloji sürekli gelişmekte olan bir aşamadadır ve bu nedenle web sitelerindeki eğilimler sürekli değişime uğrar. Bu nedenle yeni bir trend ortaya çıktığı anda web sitenizi sürekli güncellediniz mi? Tabii ki hayır. Bununla birlikte, her zaman mevcut güncellemelerden haberdar olmalısınız ve bunları şirketinizin hedeflerine yararlı olacak şekilde uygulamalısınız.

Bu yazıda, esas olarak tek sayfa web sitesi eğilimini, sözde yaprak site ve bunların arama motoru optimizasyonu üzerindeki etkilerini sunuyoruz. Bu 1 sayfalık web sitelerinin şu anda oldukça popüler olmakla birlikte, avantajların veya dezavantajların baskın olmasına rağmen, aşağıdaki açıklamalarda konuyu açıklığa kavuşturuyoruz.

Tek sayfa web sitesinin en büyük avantajı, kullanıcının aradığı her şeyi bir menüde tıklamak zorunda kalmadan bir bakışta bulabilmesidir.

Elbette, en büyük kullanım kolaylığı için, ziyaretçiyi doğrudan aradığı sayfanın konumuna götüren kurumsal site hizmetleri ile bir site haritası mevcut olmalıdır.

Gereksiz tüm bilgiler yaprak sitede silinir, odak sadece en önemli içeriğin kalmasıdır.

Öyleyse tek sayfalı bir web sitesinin avantajları nelerdir?

  1. Kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri hızlı bir şekilde alması kolaydır. Buna karşılık, yalnızca bir tane olmak üzere, birkaç alt sayfa oluşturmanız gerekmez.
  2. Yönetilmesi daha kolaydır, çünkü bakımı yapılacak daha az içerik vardır.
  3. Odak nokta, tasarımın içeriğine, içeriğin miktarına göre daha fazladır.

Peki dezavantajları nelerdir?

  1. Tahmin edebileceğiniz gibi, yaprak sitenin yüklenmesi uzun sürüyor çünkü içeriğin tamamı tek bir tarafa yoğunlaşıyor, birkaç ayrı sayfaya odaklanmıyor.
  2. Web sitesinin daha uzun yüklenme süresi, daha düşük bir dönüşüm oranına yol açmaktadır. Bu da web sitesi kullanıcıları için büyük önem taşımaktadır. Birçok kullanıcı, uzun yükleme süreleri için yeterli bekleme süresine sahip olmadıkları için web sitesini erken terk edecektir.
  3. Bilgi geriye dönük olarak eklemek, karmaşık bir işlemdir ve genel tasarımı etkileyebilir. Birkaç sayfalı bir web sitesinde, yeni alt sayfalar kolayca eklenebilir veya eski sayfalar kaldırılabilir.

Tek sayfalı bir websitesinin arama motoru optimizasyonu (SEO) üzerindeki etkisi nedir?

Tek sayfa web sitesi inanılmaz popüler olmasına rağmen, eğilimin SEO sonuçları üzerinde olumsuz bir etkisi var. Uzun yükleme süreleri, sayfadan ayrılan kullanıcı sayısını artırır. Arama motorları tarafından indekslenen sayfalar arttıkça, SEO sonucu da artar. Yalnızca bir sayfa ile Google, web sitenizi daha düşük bir puanla derecelendirir.

Ayrıca, 1 sayfalık bir web sitesinde çok çeşitli anahtar kelimeler kullanamazsınız. Birkaç alt sayfalı bir web sitesinde, her biri anahtar kelimelerde önemli bir rol oynayabilir. Yalnızca bir sayfada, 3 anahtar kelimeden daha fazlası kullanılamaz.

Hükmümüz: Evet, tek sayfalık bir web sitesi iyi görünüyor ve kesinlikle avantajları var, ancak iyi bir sıralama elde etmek istiyorsanız, normal olarak oluşturulmuş ve derecelendirilmiş web sitelerinde daha fazla verim ve etkileşim alabilirsiniz.