responsive tasarım nedir, responsive web tasarım

Responsive Tasarım Nedir?

Responsive web tasarım, tüm cihazlara uyumlu web tasarım anlamına gelir. Günümüz teknolojisinde web sitelerine giren kullanıcıların %50 ‘si mobil, tablet gibi cihazlardan erişim sağlıyor ve bununla birlikte responsive tasarım son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir.

Responsive web tasarım, web sitesinin içerisinde bulunan yazı, görsel ve buton gibi şekillerin girilen cihaz üzerinden otomatik ekran boyutu belirlenerek girilen cihaza uyumlu hale gelir ve ulaşmak istediğiniz yazı görsel ve butonlara zoom işlemi yapmadan rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Responsive uyumlu olmayan web tasarım sitelerinde kullanıcılar ulaşmak istediği bilgilere erişmekte güçlük çekebilirler. Zirayretçi aradığı menüye veya yazıya erişmek istediğinde zoom yapması gerekmektedir. Buda kullanıcılara zorluk çıkardığından firmanız ve kurumunuz açısından web sitenizde ziyaretçi kaybına yol açabilir. Günümüzde mobil ve tablet cihaz kullanımının artması ile birlikte kullanıcılar responsive (mobil) uyumlu web tasarım sitelerini tercih etmektedirler.

Responsive uyumlu bir web tasarım sitesinde, siteye girildiğinde menüler, görseller ve yazılar ekrana sığacak şekilde getirilecektir ve ulaşmak istediğiniz bilgilere rahatlıkla ulaşabileceksiniz.

Günümüz teknolojisinde mobil cihazlardan web sitelerine erişim %40 olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte responsive (mobil) uyumlu web tasarım projeleri tercih edilmesi gerekir.